fredag den 4. februar 2011

Meditation - hvorfor? - derfor!

En veldokumenteret vej til stresshåndtering og ny energi

Meditation dækker over en samling af teknikker, der har været anvendt i talrige kulturer i årtusinder. Populært sagt er der tale om "mental motion". Og det er nemt. Alle kan meditere. Alt du behøver er 15 minutters ro, stilhed og en fast rutine.

Meditation kræver blot et rum hvor du, i stilhed, kan tage en pause fra informationerne i dit hoved som du konstant forholder dig til.

Alle trænger til en pause. En bil brænder sammen, hvis den kører non-stop, så hvorfor kræver vi det samme af vores hoved? 

Fra minus til plus
Ved hjælp af meditation får du mulighed for at øve dit nærvær - din tilstedeværelse i nuet. Og ikke mindst, bliver du bedre til at kontrollere det hektiske, ofte frustrerende tankemylder som de fleste af os kender til. Vi ærger os over ting vi burde have gjort i går, vi bekymrer os om ting vi sikkert ikke når lige om lidt, og vi er her og nu i gang med alt for mange opgaver uden egentlig at komme nogle veje.

Eksempel på en meditation
Sid i skrædderstilling med lukkede øjne, oprejst ryg og hænderne afslappet hvilende på dine lår.

Fornem dit åndedræt. Den kolde luft, du ånder ind af næsen, og den varme luft du ånder ud af næsen. Fokuser på åndedrættet. Sæt dig for at tælle de næste 50 vejrtrækninger. Første gang du ånder ud, tæller du 1. Næste gang tæller du 2. Derpå 3 osv. Når du er nået til 50, fortsætter du stille og blidt din vejrtrækning, nu uden at tælle.

Efter nogle minutter åbner du langsomt dine øjne. Sid lidt og væn dig til lyden og lyset omkring dig inden du fortsætter med dine daglige gøremål.

God fornøjelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar